Kort om HeartMath

HeartMath är ett internationellt erkänt forsknings- samt utbildnings institut sedan 1991 och är pionjärer inom området psykofysiologi, neurokardiologi - interaktionen mellan hjärta och hjärna.

 

Fokus är främst på barn och vuxnas inlärning samt hur vi kan hantera stress i vardagen när våra tankar och känslor skiftar.

 

HeartMath grundades 1991 i USA av en man som heter Doc Childre. Det började som en enkel tanke kring hjärtat och dess egentliga betydelse i våra kroppar.

Under århundraden har hjärtats roll haft olika benämningar och än idag finns det uttryck i de flesta kulturer där man härleder till hjärtat när vi pratar om kärlek, omtanke, uppriktighet, uppskattning etc. På svenska använder vi till exempel "följ ditt hjärta", "tala ur hjärtat" m.m., när vi vill uppmana till uppriktighet och ärlighet. Allt detta i kombination med en distinkt känsla av att hjärtat har fler funktioner än att "bara" vara en blodpump inspirerade Doc att ta reda på mer.

Han samlade ett team av läkare och forskare kring sig – och The Institute of HeartMath var grundat. Därifrån till nutid har varit en lång resa, men HeartMath insåg tidigt att hjärtat på något sätt påverkade hur vi människor presterar och att det hängde ihop med hur vi känner oss inuti. Tidigt såg vi samband mellan stress och sänkt prestationsförmåga, men frågan var hur stress påverkar vårt

hjärta?

 

HeartMath finns idag i över 50 länder världen över med 100 000 tals aktiva användare av konceptet. exempel på partners finns i många företag , organisationer , universitet, sjukhus och sportutövare världen över: