emWave2 - Portabelt träningsredskap som visar förändringar i hjärtrytmen

 

Med emWave2 kan du objektivt övervaka din hjärtrytm och bekräfta när du har uppnått balans i det autonoma nervsystemet.

Den är som en spegel för känslotillståndet och denna realtida feedback möjliggör en effektivare hantering av stress och negativa känslor.

 

Det är särskilt effektivt att använda den när du förbereder dig inför viktiga och kanske pressade möten, när du vill förbättra din sömn, på väg till mötet i bilen, öka din idrottsliga förmåga, hantera stressreaktioner som är relaterade till ett sjukdomstillstånd samt när du vill återhämta dig snabbt från en pressad situation.

 

emWave2 är ett perfekt träningsredskap för dig som har ett rörligt arbete och har krav på dig själv att alltid prestera på topp. Kontrollera din hjärtrytm 5 minuter innan mötet/samtalet och skifta tillstånd i kroppen på några sekunder om du har dålig samstämighet mellan hjärtat och hjärnan.

 

Du lär dig att medvetet växla till ett positivt emotionellt tillstånd och du kommer att se förändringar i hjärtrytmen. Effekterna är båda  medelbara och långtidsverkande.

 

emWave2 kan kopplas till datorn och sessionerna som är inspelade kan överföras och studeras både i realtid och i efterhand.

Analysen av HRV, d.v.s. hjärtrytmen, har erkänts som ett kraftfullt externt mått som speglar interaktioner mellan hjärta - hjärna och  dynamiken i det autonoma nervsystemet. emWave2 fungerar på både PC och Mac.